1 min. lezenThe two faces of January (Hossein Amini) -> Middelmatige thriller

twofacesofjanuary1Tijdens het kijken van de trailer – meerdere keren getoond voorafgaand aan andere films – dacht ik al niet dat The two faces of January enorm goed zou zijn, maar mijn interesse was op een B-niveau geprikkeld. Na het kijken ben ik op dat B-niveau blijven hangen. 

Het is het regiedebuut van Hossein Amini, de Iraans-Britse scenarioschrijver die deze film eveneens heeft geschreven. De film is gebaseerd op het boek ‘Strangers on a Train, Der amerikanische Freund’ van Patricia Highsmith.

Maar ik ben niet enorm enthousiast. Zoals in vele trailers al jammer is, wordt ook bij deze film al erg veel van het verhaal getoond. The two faces of January gaat over een Amerikaans rijk echtpaar, dat in de jaren zestig tijdens een vakantie in Griekenland verzeild raakt in criminele activiteiten. Eigenlijk verwachtte ik dat Rydal (Oscar Isaac), de gids die het echtpaar Chester (Viggo Mortensen) en Collete (Kirsten Dunst) tegenkomen tijdens hun vakantie, zelf banden zou hebben met het criminele circuit maar dat is niet het geval. De suggestie wordt wel gewekt in de trailer, vind ik.

film_the two faces of january 5Het is niet dat ik de film volledig afraad maar het is niet zo spannend als ik had gehoopt en er zijn een aantal scenes niet zo geloofwaardig. The two faces of January onderscheidt zich wel van andere Amerikaanse producties, onder andere door de locaties in Griekenland en Istanbul. Ik ben daarnaast ook wel benieuwd geworden naar het boek.

Chester en Collete gedragen zich naar vroeger o.a. qua sociale verhoudingen, kleding, accent, etiquette, hoewel het me meer doet denken aan de jaren vijftig dan de jaren zestig.

Een reden om te kijken? De acteurs zijn goed. Ik vind Oscar Isaac heel sterk in deze rol als Rydel.

Link naar IMDb-pagina hier.

Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.