2 min. lezenTracks (John Curran) -> Prachtig

tracks-movie-poster Een absolute aanrader in het rijtje is Tracks. Ik zal vertellen waarom.

Het was voor mij een twijfelgeval qua keus: het verhaal sprak me wel aan, delen uit de trailer minder. Door de makers van The King’s Speech was voor mij geen motivatie (erg teleurstellende film). Advies van het bioscooppersoneel kon ik vergeten want die hadden de film niet gezien. Uiteindelijk op verwachting een luchtige film te gaan zien met veel natuur de gok gewaagd.

Het goede nieuws is dat Tracks niet teleurstelt. Het blijkt een serieuzere film dan ik inschatte en met een jongere vrouw in de hoofdrol, wat ik zie als twee voordelen. Robyn Davidson (Mia Wasikowska) is begin twintig en heeft een bijzondere visie op leven: ze wil niet te lang op één plek blijven. Alleen zijn in de natuur geeft haar het beste gevoel en daarom besluit ze een trektocht van ruim 2700 kilometer door de woestijn van Australië te maken. De enige die ze bij zich houdt is haar hond. Ze is opvallend zelfstandig en vastberaden. Niemand begrijpt wat ze aan het doen is. Je raakt tijdens het kijken geïnteresseerd in wie zij is en wat haar beweegt.

49d521cWat zie je?
– natuur
– liefde tussen een mens en een hond
– doorzettingsvermogen
– avontuur
– romantiek (een beetje)
– aboriginals
– kamelen
– Adam Driver
– een waargebeurd verhaal

Badscène
Er zijn een paar scènes die ik prachtig vind, bijvoorbeeld een badscène. Niet alleen omdat het geweldig gefilmd is in de natuur, ook het kwetsbare dat in beeld wordt gebracht. Robyn wordt gewassen door een oudere vrouw.

Alleen
Wat ik ook mooi vind is wanneer Robyn uitspreekt: “Ik voel me zo alleen”. Waarop Rick (Adam Driver) antwoordt: “Voelen we dat niet allemaal”.

Waargebeurd
Na het kijken van de film wordt je geconfronteerd met foto’s van de echte vrouw die deze reis ondernomen heeft in 1977. Ongelofelijk hoe goed de beelden van de mensen en situaties overeen komen. Dat is een compliment voor de filmmakers.

Aanrader dus, Tracks.

Klik voor de IMDb-link hier.

Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.