To All the Boys I've Loved Before

2 min. lezenTo all the boys I’ve loved before: top

Jaar: 2018
Regisseur: Susan Johnson

Oké, ik weet wat je nu denkt. Soms neem ik het risico om een film met een niet zo veelbelovende titel te kijken. Noem het een pre-screening voor Valentijnsdag. Ik kan je vertellen: daar heb ik geen spijt van. 

Prachtig

Deze middelbare school-film vind ik namelijk werkelijk prachtig. Je zult het niet geloven maar ik heb er zelfs een traantje om gelaten. Zo mooi vond ik het. Ik denk dat ik me bijzonder goed kon verplaatsen in hoofdpersonage Lara Jean (Lana Condor), ook al is zij een zestienjarig meisje.

Stijl

Lara heeft ten eerste veel stijl. Dat is leuk. Ze is ook erg haar eigen persoon op een school waar het uiteraard enkel en alleen draait om populair zijn. Om haar heen hebben mensen verkering, maar zelf droomt ze in stilte van alle mannen die ze in het verleden heeft laten gaan.

Origineel, met Disney

Wat ik cool vind aan de film is dat het origineel is. Het heeft misschien met Disney-achtige kenmerken hier en daar, maar het is toch erg leuk bedacht. En ook al is het een film over liefde – leuk voor Valentijnsdag inderdaad – de individualiteit van Lara staat centraal. Feminisme!

“Lara Jean”

Wat ik het enige minpunt vind aan de gehele 99 minuten, is dat iedereen in de omgeving van Lara Jean, haar voortdurend bij haar complete naam aanspreekt. Je hoort het volmondige ‘Lara Jean’ zelfs uit de mond van haar kleine zusje. Het is een detail, maar persoonlijk leek me dat erg onrealistisch.

Aantrekkelijk

De film is verder positief, een beetje diepzinnig zelfs, en niet voorspelbaar. En ik mag het misschien niet vinden, maar Peter (Noah Centineo), een ander belangrijk persoon in de film, is behoorlijk fijn om naar te kijken. Hij is gelukkig geen zestien in het echt, maar tweeëntwintig momenteel.

Concluderend

Heb je zin om naar romantiek bij zestienjarigen te kijken? Dat zou zo maar eens een behoefte van je kunnen zijn. Die heb je met deze film vervult. Ik vind hem top. Aanrader.

IMDb naar To all the boys I've loved before.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.