1 min. lezenThe Glass Castle: Serieus

Jaar: 2017
Regisseur: Destin Daniel Cretton

Vele malen intenser en serieuzer is deze film dan ik had kunnen bedenken. The Glass Castle vertelt hoe het is om op te groeien met een onverantwoordelijke, agressieve, non-comformistische, alcoholverslaafde vader (Woody Harrelson) die vrijwel alle dagen in zijn leven samen met je moeder (Naomi Watts), dakloos is.

Worsteling

Brie Larson – dochter Jeannette – was een motivatie om te gaan kijken. Ik zag haar voor het eerst in Room en was onder de indruk van haar acteerkwaliteiten. In The Glass Castle stelt ze niet teleur, ze is opnieuw een personage met veel diepte. Jeanette is een ambitieuze vrouw die probeert om haar leven tot een succes te brengen, maar voortdurend worstelt met de rol van haar familie hierin.

Grillig

Woody Harrelson – vader Rex – is een man met charisma en een grillige kant. Hij vertoont precies dat dat enge gedrag dat Harrelson zo goed kan uitbeelden, iets in zijn oogopslag maakt het geloofwaardig.

Extra dimensie

Voor iedereen die te maken heeft of heeft gehad met huiselijk geweld, verwaarlozing of een naaste met alcoholverslaving krijgt het kijken naar deze film een extra dimensie.

boekverfilming

Bovenop de intensiteit van de film, is The Glass Castle ook nog eens waargebeurd. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jeannette Walls over haar familie.

Concluderend

Hoewel sommige onderdelen van de film wat kort door de bocht zijn – bijvoorbeeld het cliché-vriendje David (Max Greenfield) van Jeanette dat geen persoonlijkheid heeft – is The Glass Castle alles bij elkaar een indrukwekkende film. Hoewel ik geen fan ben van dramafilms, vind ik dit toch een aanrader.

Link naar The Glass Castle.
Deel deze post / share this post

Een gedachte over “1 min. lezenThe Glass Castle: Serieus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.