1 min. lezenThe Wolfpack (Crystal Moselle) -> Bijzonder

652a746d-48bc-418f-8074-cbf3407f00ae-2060x1236Deze documentaire vond ik erg indrukwekkend. Je ziet een familie die volledig afgesloten van de buitenwereld leeft in een appartement in de Lower East Side van New York. Vader Oscar doet dit in een protest tegen de maatschappij, en gelooft dat hij op deze manier met zijn gezin de ideale wereld kan creëren. Het enige wat zijn kinderen sinds hun geboorte mogen zien zijn films, omdat vader daar zelf ook fan van is. Er zijn geen computers in huis. 

Het gezin bestaat uit: Bhagavan (nu 23), de tweeling Govinda en Narayana (22), Mukunda (20), Krisna (18) Jagadesh (17) en dochter Visnu. Visnu heeft een geestelijke beperking en is weinig in beeld.

Angulo-Wolfpack3De filmmaakster Crystal Moselle (op de foto hierboven) volgt de zes jongens in meerdere fasen van hun leven. Wat ik daaraan mooi vind is hoe dit in de film vloeiend in elkaar over gaat. De documentaire roept vele vragen op maar beantwoordt de meesten wel naarmate je langer kijkt. Het is fascinerend om te zien wat het geïsoleerde bestaan met de kinderen heeft gedaan: ze staan verrassend positief in het leven. Uiteindelijk keren ze steeds meer naar buiten toe en leren zij de echte wereld kennen waarin ze leven.

Aanrader
De film is mooi subtiel gemaakt en voor een documentaire heel uniek. Aanrader.

De broers in Hollywood
Hieronder zie je de broers op bezoek in Hollywood. Een mooie toevoeging aan de film.

https://youtu.be/_EdTba2Z9po

Link naar The Wolfpack.

Deel deze post / share this post

0 gedachten over “1 min. lezenThe Wolfpack (Crystal Moselle) -> Bijzonder

  1. Nostra schreef:

    Inderdaad een erg bijzonder verhaal en moeilijk voor te stellen dat dit in zo’n grote stad als New York gebeurde. Het is duidelijk dat de jongens weten wat ze willen en natuurlijk een grote liefde voor films hebben. Toch vraag je je af hoeveel schade ze aan de manier van opgroeien hebben overgehouden.

    • L. van Ooijen schreef:

      Ja klopt.. ik denk zelf dat er ze zowel voordeel als nadeel aan hebben gehad. Maar wat jij je afvraagt vragen ze zich ook zelf af in de film en dat is begrijpelijk. Ze zitten nu nog in die hype, ben benieuwd waar ze over een paar jaar zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.