Seymour: an introduction

1 min. lezenSeymour, an Introduction: persoonlijk

Jaar: 2014
Regisseur: Ethan Hawke

Seymour: An Introduction is een mooie film, die iedereen met interesse in klassieke muziek en het kunstenaarsleven kan aanspreken. Ethan Hawke speelt er een minder duidelijke rol in dan je wellicht verwacht maar is als regisseur van de film degene die persoonlijke vragen stelt aan Seymour Bernstein.

Tijdens de documentaire kom je erachter – als je zoals ik nog weinig van hem weet – dat Seymour veel diepgang heeft en een inspirerend persoon is voor zijn omgeving. Ook Ethan Hawke is erg aangetrokken tot de wijze uitspraken die Seymour doet en wil graag van hem leren. De rol van Ethan Hawke is daarmee ook wat vreemd in de film, want Hawke is degene die zelf worstelt met levensvragen. Gelukkig is het geen voortdurende dialoog die je ziet, maar ligt de focus op het verhaal van Bernstein. Je komt veel te weten over de rijke historie van de pianist en waarom hij bepaalde keuzes heeft gemaakt in zijn leven.

De documentaire gaat niet heel snel, maar de vele filosofische en levensbeschouwende opmerkingen van Bernstein maken de film sterk. Bovendien komt er veel mooie klassieke muziek in voor.

Aanrader, als het onderwerp je trekt.

IMDb naar Seymour: An Introduction.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.