1 min. lezenThe Teacher (Ucitelka) (Jan Hrebejk) -> Zuigend

Naar The Teacher was ik benieuwd. Een film die zich afspeelt in Bratislava, Slowakije zie ik niet vaak. Hoofdpersoon is lerares Mária (Zuzana Mauréry), een bitch van de hoogste klasse. Omdat ze weduwe is, vindt ze het acceptabel om haar leerlingen en hun ouders te gebruiken voor haar eigen huishouden.

Het is alleen nog niet zo makkelijk om aan te tonen dat Mária inderdaad kwaadwillend is. Grappige film met een zuigende suspense. Als de verhaallijn en de karakters al duidelijk zijn, moet je nog vrij lang wachten op het zogenaamde eindgevecht, de ‘finale’.

Wat ik verder grappig vind aan de film is dat het in het communisme van de jaren tachtig moet afspelen, maar daar qua interieur en kledingkeuzes niet op elk vlak goed over nagedacht is. Komisch detail, maar zo zag ik bijvoorbeeld een Ikea-stoel voorbijkomen uit de huidige collectie.

Kijken, niet kijken?
Als je het niet erg vindt om naar een langlopend verhaal in een wat stoffige setting te kijken, dan is The Teacher een film met humor waarmee je jezelf wel zult vermaken. Bovendien is het verhaal waargebeurd, een goede extra reden om te gaan kijken.

Link naar The Teacher (Ucitelka).

Deel deze post / share this post

Een gedachte over “1 min. lezenThe Teacher (Ucitelka) (Jan Hrebejk) -> Zuigend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.