1 min. lezenThe Circle (James Ponsoldt) -> Modern

Net als A Hologram For The King is The Circle een verfilming van een boek van Dave Eggers. Het is één van mijn favoriete boeken, het geeft namelijk een interessant beeld van hoe het is om voor een vooruitstrevend technologisch bedrijf te werken en roept discussie op over hoever we willen gaan in technologische vernieuwing. Daarom was ik ook benieuwd naar de film. 

Het moderne leven van de toekomst wordt met het verhaal geschetst, door de ogen van hoofdpersoon Mae (Emma Watson). Zij komt bij een Google-achtig bedrijf te werken – genaamd The Circle – dat zich vermoedelijk op Silicon Valley bevindt. De campus van dit bedrijf vormt architectonisch gezien heel symbolisch een cirkel.

Wat kun je verwachten?
– Veel nog niet bestaande technologie
– Soms wat ongeloofwaardige dialogen
– Vriendenruzie
– Vriendinnen-ruzie
– Een (vermakelijke) toprol voor Tom Hanks
– Overdreven persoonlijkheden
– Een wat sektarische setting
– Privacy als thema
– Drama

Conclusie
The Circle maakte niet zoveel indruk op als ik had gehoopt, maar het verhaal in de film komt goed overeen met het boek, waardoor je de situaties herkent (mits je uiteraard het boek gelezen hebt). De dialogen zijn soms wat vreemd en daardoor ongeloofwaardig, dat vond ik jammer. Om deze reden vind ik het geen extreem goede film. Maar wel een prima optie voor zowel diegene die het verhaal kent, als niet kent.

Link naar The Circle.

Deel deze post / share this post

2 gedachten over “1 min. lezenThe Circle (James Ponsoldt) -> Modern

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.