Andre Leon Talley

1 min. lezenThe Gospel According to André: modieus

Jaar: 2017
Regisseur: Kate Novack

André Leon Talley, die je misschien kent van zijn rol als jurylid in America’s Next Top Model, werkte jarenlange als redacteur en chef voor de Amerikaanse Vogue. De 68-jarige Talley valt op door zijn uiterlijk – hoe kan het ook anders als je in de mode werkt – maar blijkt ook erg intelligent, zo leert de documentaire. Hij is een icoon in de modewereld. 

Persoonlijk leven

In de documentaire kom je meer te weten over zijn persoonlijk leven en hoe hij zijn carrière heeft opgebouwd. Ik als modefan, was daarom direct geïnteresseerd in deze film. Je ziet veel foto’s van hem voorbijkomen uit het verleden en ontdekt dat uber-bitch Anna Wintour met lof over hem spreekt en zelfs veel van hem geleerd heeft.

Diepgang

Toch miste ik iets van diepgang en gevoel bij de film. The Gospel According to André greep me niet. Het was wel heel leuk om meer over Talley te weten te komen en documentaires over dit onderwerp vervelen me niet snel, maar het was niet de beste in zijn soort. Het blijft allemaal wat aan de oppervlakte, misschien ook mede door het karakter van André zelf.

Conclusie

Desalniettemin is deze modieuze modefilm toch nog wel een aanrader voor de in mode geïnteresseerden.

Link naar: The Gospel According to André.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.