1 min. lezenThe Family Fang (Jason Bateman) -> Teveel

nicole-kidman-and-jason-bateman-the-family-fang-a-starz-digital-release_wide-de1d329dabcf7af15b603755868e65168f990774-s900-c85The Family Fang is een film waarin teveel geprobeerd is om het grappig, apart, boeiend en schrijnend te maken. Ondertussen kijk je naar een onlogisch en onrealistisch verhaal waarin ik mij persoonlijk moeilijk kan verplaatsen, laat staan op concentreren. 

Broer en zus Fang (Jason Bateman als Baxter en Nicole Kidman als Annie) groeien op met de absurde ouders Caleb (Christopher Walken) en Camille (Kathryn Hahn/Maryann Plunkett), die het leven als een groot kunstzinnig experiment zien. Nu ze volwassen zijn hebben ze daar emotionele ballast van.

Waarom niet zien?
Het voorbeeld van dit gezin is zeer extreem. De daaruit voortkomende problemen van de kinderen zijn daarom amper te begrijpen. Daar een uur en drie kwartier naar kijken kan lastig worden. Daarnaast valt er weinig te lachen in de film. Het gaat er allemaal erg serieus aan toe. De in de film voorgestelde humor vind ik niet grappig.

Waarom wel kijken?
The Family Fang heeft goede acteurs. Nicole Kidman, Kathryn Hahn, Jason Bateman en Christopher Walken dus.

Eindconclusie: niet een enorme aanrader dus.

Dat The Family Fang gebaseerd is op het gelijknamige boek van Kevin Wilson, prikkelt mijn nieuwsgierigheid. Zou het boek wel kloppen en boeiend zijn? Wie weet…

Link naar The Family Fang.

Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.