1 min. lezenSacro GRA (Gianfranco Rosi) -> Niet heel spannend, wel leuk

725414Sacro GRA wordt veelbelovend gepresenteerd op de website van Cineville maar misschien is dat mijn eigen persoonlijke voorkeur. De foto van de man in badjas trekt me. De overeenkomsten met La Grande Bellezza zijn snel te zien. Niet alleen gaat de documentaire over Rome, de man in badjas doet onverwacht veel denken aan de hoofdpersoon Jep Gambardella (Toni Servillo). Ook Cineville trekt deze vergelijking door de film als volgt te bestempelen: “La grande bellezza, maar dan aan de rand van de Romeinse ringweg. Winnaar van de Gouden Leeuw van Venetië.”

Na het kijken van de film ben ik het hier niet mee eens. Het heeft niet de allure van La Grande Bellezza en het is vele malen saaier om naar te kijken. Natuurlijk, Italianen kunnen vermakelijk zijn, maar dat maakt het nog geen film zoals La Grande Bellezza. Als je deze verwachting hebt, valt de documentaire tegen.

Heb je daarentegen geen verwachtingen, behalve het zien van een documentaire over de ringweg van Rome, dan is de film best leuk. Er worden verschillende opvallende persoonlijkheden getoond die de filmmaker gedurende een tijd volgde. Maar het verhaal gaat langzaam. Ook is er geen duidelijke rode draad, hooguit dat het leven rondom de ringweg allesbehalve chique is.

Sacro-GRASommige personages had ik niet willen missen, dus spijt dat ik naar de film ben gegaan heb ik niet. Daarnaast is de documentaire dus bekroond met de prestigieuze Gouden Leeuw, op het filmfestival van Venetië.

Tot slot: wat betekent Sacro GRA? Sacro betekent heilig. GRA is de Grande Raccordo Anulare, de naam van de ringweg rondom Rome.

Klik voor de IMDb-link hier.

 

Deel deze post / share this post

0 gedachten over “1 min. lezenSacro GRA (Gianfranco Rosi) -> Niet heel spannend, wel leuk

  1. Nostra schreef:

    Had nog niet van deze documentaire gehoord, maar het klinkt interessant. Uit je recensie is duidelijk dat er door de Cineville site toch wat verwachtingen waren….voor mij altijd een reden om zo min mogelijk van een film te lezen voordat ik ‘m zelf zie, dan kunnen verwachtingen niet zo snel te hoog zijn.

    La Grande Bellezza heb ik nog niet gezien…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.