2 min. lezenJersey Boys (Clint Eastwood) -> Beter dan verwacht

JERSEY BOYSZonder me er in verdiept te hebben, verwachtte ik na het kiezen voor Jersey Boys een zoet verhaal. Valt reuze mee. De film zit goed in elkaar en dat had ik niet verwacht. 

Jersey Boys – gebaseerd op de gelijknamige musical – gaat over hoe een groep mannen die rond 1960 succes heeft en probeert te houden met hun rockgroep. Ze veranderen steeds van werkwijze omdat de smaak van het publiek ook verandert. Het grote talent Frankie Valli (John Lloyd Young) heeft een hele hoge aparte stem.

Frankie Valli lijkt de ideale schoonzoon. Hij heeft in tegenstelling tot de leider Tommy DeVito (Vincent Piazza) geen behoefte om wilde dingen te doen met vrouwen. Iets waar hij wel alle mogelijkheid toe krijgt. Hij vindt zijn gezin het allerbelangrijkste.

Later wordt een vierde muzikant bij de groep gevoegd: Bob Gaudio (Erich Bergen). Deze zanger en componist verandert de sociale verhoudingen binnen de groep. Hij is serieuzer dan wat ze tot dan toe gewend zijn. Erich Bergen is overigens een man met hele witte tanden en naar mijn mening een aantrekkelijk uiterlijk ondanks het feit dat hij er iets te perfect verzorgd uitziet. Erich speelde de rol van Bob al eerder in de musicalversie van Jersey Boys maar werd daar in Las Vegas ontslagen. Voor Clint Eastwood blijkbaar geen reden om hem te weigeren.

Er is een kleine, maar leuke rol in Jersey Boys voor Christopher Walken. Hij speelt een machtige man.

Eigenlijk tot vlak voor het eind van de film vond ik het goed en vermaakte ik me zeer, maar het allerlaatste deel duurt wat lang. De film duurt überhaupt lang maar dat viel me pas op aan het einde. Dan komt de groep na jaren weer eens bij elkaar. Onecht, raar, ook verhaaltechnisch niet realistisch. Daarna volgt dan nog een ontzettende ‘cheesy’  afsluiting die ze wat mij betreft ook hadden mogen overslaan. Dat is het enige mindere.

jbDesalniettemin: prima film om naartoe te gaan. Tenzij je niet houdt van zingende mannen en de jaren vijftig, zestig. Maar wees gewaarschuwd: het blijft een redelijk vriendelijk verhaal. Niet enorm artistiek, extreem heftig of spannend. Als je dat allemaal aankan, kijk!

Klik voor de IMDb-link hier.

Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.