Roma

1 min. lezenRoma: dromerig

Jaar: 2018
Regisseur: Alfonso Cuarón

Roma moést ik van de filmwereld kijken. Maar bij gebrek aan een onbedwingbare interesse voor de film, duurde het even voordat ik dit deed. 

Etappes

Netflix werd het uiteindelijk. En het nadeel daarvan is dat je het in etappes kunt kijken. Exact wat ik deed. De film gaat best traag en de pauzes ontstonden daarmee organisch. Niet heel bevorderend voor je kijkgenot.

Dialogen

Roma is een ander soort film dan de meesten. Allereerst omdat het in zwart-wit is, maar op zich komt dat vaker voor. Opvallender nog, is dat er bizar weinig in gepraat wordt. En de dialogen die je wél hoort, zijn niet altijd even goed, vind ik. Het voelt bijna verkeerd om deze publieksfavoriet af te kraken, maar ik vond in alle eerlijkheid niet alles even geloofwaardig en sterk.

Warm

Dat betekent niet dat er niet ook goede kanten zijn. De beelden zijn erg mooi. Dromerig en vol met emotie. Hoofdpersoon Cleo (Yalitza Aparicio) is een warme persoonlijkheid, die heel realistisch overkomt. Terecht won zij een Academy Award won voor deze rol.

Experiment

Hoewel ik ondanks de traagheid van de film moeite had deze af te kijken, heb ik gek genoeg wel met plezier gekeken. Roma lijkt een soort experiment van Cuarón. Tegen het einde begon ik de film meer te waarderen en heb ik zelfs een traantje gelaten.

Conclusie

Wel een heel mooie film, maar niet altijd even sterke dialogen. Wat mij betreft geen favoriet. Wel een aanrader als je houdt van kunstzinnige filmhuisfilms, maar ik vermoed dat niet iedereen zich met een film als deze gaat vermaken.

IMDb naar Roma.

 

Deel deze post / share this post

3 gedachten over “1 min. lezenRoma: dromerig

  1. Jurgen Oerlemans schreef:

    Ik heb gisteren een poging gedaan deze film te bekijken. Het intro zette de toon. Wat mij betreft onnodig lang en gemaakt traag.
    De hoop dat de film daarna interessant werd bleek ijdel; na een klein half uur betrapte ik me er op dat mijn ogen dichtvielen.
    De film dan maar uitgezet. Het zal vast een goede film zijn maar totaal niet mijn smaak.
    Ik werd geen moment gegrepen door het verhaal of de personages. Op zich wel jammer want ik had er veel van verwacht. Misschien probeer ik in de toekomst deze film nogmaals . . . .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.