1 min. lezenRetour en Bourgogne (Ce qui nous lie) (Cédric Klapisch) -> Wijn, humor en drama

Dertiger Jean (Pio Marmaï) keert na tien jaar in het buitenland weer terug naar het familiebedrijf van zijn vader in de Bourgogne. Zijn vader is ernstig ziek, en een man met wie hij een niet al te beste band heeft. Door Jean zijn terugkeer, ontstaat er tussen hem en zijn zusje en broertje een nieuwe dynamiek.

Ik kon van te voren moeilijk inschatten wat voor een film Retour en Bourgogne zou zijn. Wat als eerste opvalt is dat het om wijn en wijnkenners draait. Wijnliefhebbers zullen gefascineerd raken bij het zien van de wijngaarden, de persingen, de gistingen en proeverijen. Familiebanden en relaties spelen een belangrijke rol in de film, en dit wordt met een komische blik belicht. Het is daarmee een opgewekte film, ondanks het feit dat de thema’s wat dramatisch zijn: relatieproblemen, problemen met schoonouders, een overleden vader, er niet kunnen zijn voor je kind.

Conclusie
Verwacht dus een combinatie van een heleboel wijn, wat drama en comedy. Ik heb in ieder geval zeker kunnen lachen. Aanrader voor wie graag naar Franse films kijkt en of naar films met een mediterrane ambiance. Een goede filmmaker, die Cédric Klapisch.

Link naar Retour en Bourgogne.

Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.