1 min. lezenOkja (Joon-ho Bong) -> Pittig

“We komen in vrede”,  zeggen de bandieten terwijl ze de truck leeghalen. “Ik neem Okja mee naar de bergen” zegt het meisje, “ze gaat akkoord,” vertaalt haar vertaler. “Kijk niet meer achterom. Naar het scherm.”  Deze en meer grappige quotes die vooral grappig zijn in hun context, ga je horen in Okja. Een ultramoderne speelfilm met gesimuleerde niet-bestaande dieren en een lekker pittig thema: het wereldvoedselprobleem in 2050. 

Tilda Swinton was al één hele goede motivatie voor mij om te gaan kijken, Paul Dano erbij maakte het moeilijk de film te weigeren, de hoge waardering voor deze film maakte de beslissing om te gaan kijken onherroepelijk.

Je krijgt een beetje drama, een beetje humor en een hele lading maatschappelijk bewustzijn. Hoewel het een originele film is die veel leuks in zich heeft, was ik soms wel afgeleid tijdens het kijken. Sommige situaties zijn iets teveel in scène gezet en vertragen daarmee de snelheid van het verhaal.

Desondanks is Okja wel de moeite waard. Het is een typische feelgood-film, die leuk is voor jong en oud. En zoals ik inschat, een pareltje voor de vegetarische/veganistische en diervriendelijke gemeenschap. Aanrader.

Link naar Okja.

Deel deze post / share this post

Een gedachte over “1 min. lezenOkja (Joon-ho Bong) -> Pittig

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.