now something is slowly changing

2 min. lezenNow something is slowly changing: hilarisch

Jaar: 2018
Regisseur: Menna Laura Meijer

Zelden maakte ik zo uitgelaten filmpubliek mee, als tijdens de documentaire Now something is slowly changing. Van meerdere kanten uit de zaal reageerden mensen luid en enthousiast op de verschillende scènes. Ik werd er soms een beetje ongemakkelijk van. 

Roept emoties op

De film roept blijkbaar allerlei emoties op bij de kijker. Het leek me dat het publiek waarmee ik te maken had niet zo vaak naar artistieke films kijkt, want ook om stille scènes waar je eveneens in stilte naar zou kunnen kijken, werd hard gelachen. Misschien van de zenuwen.

Filmtechniek

Dat neemt niet weg dat Now something is slowly changing een behoorlijk hilarische film is. En als we het over documentaires hebben waarbij de filmtechniek helemaal in orde is, dan is dit een perfect voorbeeld.

Onpartijdig

Menna Laura Meijer gebruikt het medium film zó goed, dat een voice-over niet nodig is en er anderzijds ook geen mening wordt geventileerd. Het laat de kijker het beeld onpartijdig ervaren. Wat je ziet is gevat anno 2018, en roept veel erkenning op (vandaar dus de sterke reacties van het publiek). Terecht daarom, dat het de IDFA Beeld en Geluid award won afgelopen woensdag.

Wat?

En dan wil je misschien nog weten waar het over gaat? Now something is slowly changing toont – op een komische manier – onze hedendaagse zoektocht naar betekenis in het leven, onze problemen zoals stress en oplossingen daarvoor en spirituele manieren om jezelf te ontdekken. Anders dan bidden naar een God, iets waar inmiddels tweederde van de samenleving niet meer aan doet.

Concluderend

Erg grappige, gevatte documentaire die – zo gok ik – voor iedereen leuk is om te zien. Een verfrissend beeld van onze huidige maatschappij, dat qua filmtechniek perfect in elkaar zit. Aanrader.

Now something is slowly changing op IDFA.

IMDb naar Now something is slowly changing.
Deel deze post / share this post

2 gedachten over “2 min. lezenNow something is slowly changing: hilarisch

  1. Anne schreef:

    Hoi! Ik denk dat ik er op dezelfde avond ben geweest als jij. Ik denk dat het harde gelach uit de zaal ongemak was en ik stoorde me er erg aan. Want hoe bizar sommige coachingsvormen ook leken, de kracht is dat je kan zien hoeveel mensen in ons land aan het zoeken/dwalen zijn…. Interessant. Ik heb er met m’n IDFA-genoot nog uitgebreid over gehad, dat lachen…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.