1 min. lezenNotorious (George Tillman Jr.) (2009) -> Badboyfilm

notorious_2lDit is een biografische speelfilm, gebaseerd op het leven van rapper Notorious B.I.G. Gespeeld door best een aardige look-a-like met een geloofwaardige gezichtsuitdrukking: Jamal Woolard.

Verder vind ik de film niet heel fenomenaal. Ik zou misschien eens de documentaire over Biggie moeten bekijken om mee te vergelijken. Want wanneer ik tijdens het kijken van deze film feiten opzocht, kwam ik erachter dat hoewel het verhaal wel klopt, de nuances soms afwijken of het verhaal net even wat anders wordt verteld.

Bad boy
Verder is het ook een enorme gangsterfilm, waar je als kijker soms ook een beetje moe van wordt. Daarnaast gaat de rapper voortdurend vreemd, wat ook storend was om naar te kijken, mede omdat dit het stereotype beeld van rappers/bad guys nogal bevestigd. Los van het feit of het nu echt zo ging. Verder kwam ik er via deze film achter dat de rapper maar 24 jaar oud is geworden en dat verbaasde me. Ik kan me het moment nog wel herinneren uit mijn jeugd, maar in mijn beleving was B.I.G. toen al een stuk ouder.

Conclusie
Ik vond de docu niet superspannend, anderzijds bleef ik wel benieuwd genoeg om de film af te kijken. Notorious is best informatief, dus daarom ook weer geen allerslechtste keus. Mediocre.

Link naar Notorious.

Deel deze post / share this post

2 gedachten over “1 min. lezenNotorious (George Tillman Jr.) (2009) -> Badboyfilm

  1. Nostra schreef:

    Zelf kende ik het verhaal goed, maar deze film was duidelijk gemaakt om te cashen en niet om een verhaal te vertellen dat heel feitelijk was (ook al komt veel terug). Inderdaad beter om dan een docu te kijken. Hoop trouwens dat de film over Tupac later dit jaar beter zal zijn…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.