1 min. lezenMy Way: The Rise and Fall of Silvio Berlusconi (Antongiulio Panizzi) (2016) -> Duister

Alle complotdenkers opgelet: My Way zal je samenzwerings-motor weer flink laten draaien. In deze documentaire wordt de carrière van de dominante ex-premier van Italië: Silvio Berlusconi geschetst. Door zichzelf, in gezelschap van de kritische interviewer Alan Friedman. Een man die ook een autobiografie over Berlusconi schreef en volgens Berlusconi het vertrouwen verdient. 

Je kijkt naar een soort Godfather, maar dan in de realiteit. Alle controversiële details rondom Berlusconi worden in de documentaire door de man zelf weerlegt. Je ontdekt door het kijken niet heel veel spannends, behalve dat Berlusconi het allemaal heel slim voor zichzelf heeft aangepakt.

Kijken, niet kijken? Voor iedereen die het leuk vind om de ex-premier eens van dichtbij, in privésfeer te bekijken, is de film een aanrader. Het had wat mij betreft nog iets meer over zijn complete leven kunnen gaan, maar ik denk dat de filmmaker tactisch heeft gekozen voor het inzoomen op Berlusconi’s meest opvallende daden. Stel je verwachtingen alleen niet te hoog in qua informatieverstrekking: je gaat in de film niet het licht zien, het blijft duister.

Link naar My Way: The Rise and Fall of Silvio Berlusconi.

Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.