long shot

2 min. lezenLong shot: lief

Jaar: 2019
Regisseur: Jonathan Levine

Moet even wat kwijt. Wat een lieve film is dit.

Romcom

De term ‘romcom’ (romantische komedie) in de filmbeschrijving van Long Shot, klonk me toegankelijk in de oren. Meer verdiepte ik me niet in het verhaal voordat ik in een bioscoopstoel zakte. Het kon goed of slecht uitpakken.

long shotWennen

Je komt de film binnen in een situatie die even moet wennen voor het oog. Een vrouw met het uiterlijk van een model als Minister van Buitelandse Zaken (Charlize Theron) en een president die meer ambitie heeft als acteur. Vind dit overigens wel geniaal bedacht.

Overdreven actie

Er zit een scène in die ik iets minder sterk vind. Plotseling gevaar, laat ik het zo omschrijven. Dat had Levine mogen overslaan van mij. Vanaf dat moment schrok ik even en vreesde in deze overdreven actie te moeten blijven in de opvolgende minuten, maar het viel mee. Het was slechts één scène.

Geluk

Wat ik leuk vind aan Long Shot is niet alleen de acteurs – Seth Rogen en Charlize, goede combinatie – maar ook het feit dat het gaat over onverwachte gebeurtenissen, geloven in je eigen ideeën, dat het altijd nog goed kan komen in je leven op liefdesgebied, dat kortom: geluk in een klein hoekje zit. Misschien wel om de hoek.

Goede mix

Daarnaast is er een goede mix van gevoelens en humor in Long Shot. Genoeg grappige scènes maar het is geen slapstick. Ik vind het op de grens liggen van een Netflix-film en kwaliteit. Het deed me ergens denken aan The Princess Diaries. Zo’n film die je in de regel niet enorm goed ‘mag’ vinden als intellectueel, maar die ik toch geweldig vond, vanwege het goede gevoel dat je eraan overhoudt. #happy

Conclusie

Het is dus een positieve film en laat ik daarmee maar afsluiten. Want zo diepzinnig is het verhaal nu ook weer niet dat ik er meerdere alinea’s aan hoef te wijden. Maar wel prachtig. En heel lief. Aanrader.

IMDb naar Long Shot.
Deel deze post / share this post

Een gedachte over “2 min. lezenLong shot: lief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.