little men

1 min. lezenLittle Men: pre-puberaal

Jaar: 2016
Regisseur: Ira Sachs

De maker van Love is Strange, heeft er weer een film bijgemaakt: Little Men. Dit keer gaat het niet over volwassen homo’s, maar over potentiële niet-hetero tieners. Hoewel niet duidelijk is of dat ook de bedoeling was van Ira Sachs. In ieder geval laat Sachs de vriendschap zien tussen Jake (Theo Taplitz) en Tony (Michael Barbieri), die graag op step en skates Brooklyn, New York verkennen.

Introvert

Introvert Jake is degene die de vriendschap het hardste nodig heeft. Hij is lang niet zo populair en stoer als Tony, die al zwaar de baard in de keel heeft. Anderzijds heeft hij het talent om goed te tekenen, waar Tony dan weer van onder de indruk is.

Overdreven

Little Men probeert de tijdens de film ontstane vriendschap via dramatische muziek en emotionele scènes wat diepgang en drama te geven. Dat komt regelmatig wat overdreven en onrealistisch over. Oké, er is iets gaande in hun families. Ik vraag me alleen af hoe logisch het is dat Jake en Tony daar in dusdanig hoge mate onder lijden.

Pre-pubers

Leuk aan de film is dat het een leeftijdscategorie betreft, die je niet zo vaak ziet in films. Het is al snel een high school movie of ernstige dramafilm, zodra het over tieners gaat. In Little Men gebeurt niets spannends op tienergebied, Jake en Tony lijken daar nog te jong voor. Ze bevinden zich in de pre-puberfase.

Kijken?

Prima film en geen verspilling van je tijd, maar lang niet zo goed als Love is Strange. Ertussen.

IMDb naar Little Men.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.