Lady Bird

1 min. lezenLady Bird: verkennend

Jaar: 2017
Regisseur: Greta Gerwig

Middelbare scholier Lady Bird (Saoirse Ronan) heeft het erg naar het haar zin in het leven. Haar moeder is een bron van negativiteit en zelf provoceert ze graag overal waar ze komt. 

Greta Gerwig

Wat ik pas na het kijken ontdekte, was dat Greta Gerwig deze coming-of-age schreef en regisseerde, terwijl ik haar vooral ken als actrice. Gerwig debuteerde blijkbaar tien jaar geleden al als regisseur. Dat prikkelde me wel, want het was niet alsof ik naar een amateur-film keek. De kwaliteit is even goed als andere films in dit genre. En dat lijkt ook de algemene consensus te zijn in de filmwereld.

volwassen en vriendschap

De film bespreekt kortweg de thema’s volwassen worden en vriendschap, en het herkennen van de waarde van mensen om je heen. Zo stoot ze haar beste vriendin af en heeft ze moeite om het geluk te vinden in de liefde. De slechte banden met haar moeder en andere familieleden, helpen Lady Bird niet in het vinden van haar draai.

Aardig doen

Wat vooral indruk op me maakte was die band tussen moeder en dochter. Waarbij het moeilijke en veelal venijnige gedrag van moeder Marion (Laurie Metcalf) me regelmatig verbaasde. Blijkbaar kan het voor moeders heel lastig zijn om aardig te doen tegen dochters. 

Enerverend karakter

Eigenlijk gebeurt er in Lady Bird niet bijzonder veel, maar dat stoorde me niet. Het kijkplezier wordt bepaald door Lady Bird, die met haar enerverende karakter de mensen om haar heen steeds verrast, de kijker meegenomen.

Concluderend

Een typische coming-of-age want je kijkt naar de verkennende levensfase van Lady Bird, én een bijpassende hoeveelheid drama. Kan de film zeker aanraden, in het bijzonder aan de coming-of-age-liefhebbers.

IMDb naar Lady Bird.
Deel deze post / share this post

Een gedachte over “1 min. lezenLady Bird: verkennend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.