De wilde stad, film, amsterdam, dieren

1 min. lezenDe Wilde Stad: vrolijk

Jaar: 2018
Regisseur: Mark Verkerk

Soms zijn er van die momenten, dat ik echt zin heb in een natuurfilm of soortgelijke documentaire. Zo had ik vorige week echt zin in De Wilde Stad, dé dierenfilm over Amsterdam. Of dé Amsterdam-film over dieren. 

Abatutu

Martijn Fischer doet de voice-over, en vertelt het verhaal door de ogen van Abatutu, een vatzige kat waar ik al eerder een krantenartikel over las. Hij is één van betere acterende katten in Nederland en een uniek stressloos beest. Hierdoor kreeg hij uiteindelijk de ‘hoofdrol’ in De Wilde Stad, terwijl Verkerk oorspronkelijk een oranje kat wilde inzetten. Oranje katten schijnen namelijk het meest geliefd te zijn.

Hoeveelheid dieren

Hoeveel dieren leven er eigenlijk in onze hoofdstad? De hoeveelheid verbaasde me. Duiven en ratten zijn er uiteraard in grote hoeveelheden, reigers zie je ook regelmatig, evenals alle parkieten in Vondelpark en Oosterpark, maar dat er bijvoorbeeld ook kreeften leven in de stad, vond ik een leuke ontdekking. Ook leerde ik meer over alle dieren die de film bespreekt.

Komisch

De vertelling door de ogen van de kat is komisch. Ook wordt er op perfecte wijze gebruikgemaakt van muziek bij de beelden. Terwijl je kijkt naar meerkoeten die niet fatsoenlijk een nestje kunnen bouwen, luister je naar een liedje over het zware leven van meerkoeten en het vinden van stukjes hout.

Concluderend

Prima vermakelijke en informatieve documentaire, met een vrolijke ondertoon. Zeker een aanrader voor de Amsterdam-inwoners onder ons, maar ook andere dierenvrienden kunnen de film vast waarderen.

IMDb naar De Wilde Stad.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.