1 min. lezenKing of the Belgians (Peter Brosens, Jessica Woodworth) (2016) -> Gek

Het bizarre aan King of the Belgians, is dat deze film wegkijkt als een documentaire. Het is heel mooi realistisch gefilmd, waardoor het lijkt of er écht een koning rondloopt die wat gekke trekken heeft. Dat vind ik erg leuk aan deze film want het houdt je geboeid tijdens het kijken, ook al weet je dat het een speelfilm is.

De koning is een man die zich verveelt in zijn rol als koning. Hij valt vaak in slaap. Na een bezoek in Turkije maken hij, zijn personeel én de filmmaker allerlei avonturen mee. Ze moeten namelijk via de Balkan hun terugtocht naar België afleggen. Dit zorgt voor wat dynamiek in hun anders zo saaie en strikte bestaan.

Sommige scènes in de film zijn wat onlogisch of vallen buiten het verhaal waardoor ze voor mij niet veel toevoegen. Bijvoorbeeld een nieuwsbericht dat Wallonië uit elkaar valt. Een scène waarin de ‘filmmaker zijn vroegere vriend die was tegengekomen interviewt en het moment waarop de koning zelf gaat interviewen. Dat vind ik het enige minpunt aan de film en soms wat storend om naar te kijken.

Conclusie
Samengevat zit er vooral veel humor in King of Belgians. Ik kan deze ietwat afwijkende film daarom iedereen aanraden die op zoek is naar iets luchtigs en komisch. Maar verwacht geen standaard comedy met opvallende grappen, de humor is juist heel subtiel.

Link naar King of the Belgians.

Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.