1 min. lezenIt Follows (David Robert Mitchell) -> Erg goed voor een horror

It Follows is een film die ik qua genre niet zo snel zou bekijken, maar na het zien van de trailer was mijn interesse toch gewekt. De film lijkt spannend en dat is het ook. Daarnaast is het qua horror-elementen niet zo extreem. Het kijkt meer weg als een enge thriller. Ik kan me voorstellen dat dit voor de horrorliefhebber juist teleurstellend kan zijn.

it-follows

Het onderwerp van de film vond ik ook een goede reden om te gaan kijken: het meisje Jay (Maika Monroe) loopt een onbekende SOA op, die haar achtervolgt. Je raakt benieuwd… wat zou het zijn? Jay is duidelijk een slachtoffer, maar heeft gelukkig lieve vrienden en haar zusje die haar bijstaan in de gevolgen van deze besmetting.

clamshellEr komt een voorwerp in It Follows voor dat ik erg cool vind: de schelp e-reader van Yara (Olivia Luccardi). Jammer voor mij maar de schelp blijkt speciaal voor de film gemaakt te zijn en niet te koop. Overigens zijn de props opvallend aan de film, want ze zijn een mengeling tussen producten van nu en van vroeger. Zo staan er bijvoorbeeld hele oude (zwart-wit) tv’s in de woonkamers maar draagt Jay wel kleding van nu. De regisseur heeft dit gedaan om een dromerige sfeer te creëren.

Concluderend: aanrader.

Link naar IMDb-pagina.

Deel deze post / share this post

4 gedachten over “1 min. lezenIt Follows (David Robert Mitchell) -> Erg goed voor een horror

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.