1 min. lezenHandsome Devil (John Butler) (2016) -> Bevorderlijk

Deze Ierse film heeft een hele intelligente titel maar is toch nog best goed. De knappe duivel beschrijft de kostschooltijd van een atypisch figuur: Ned (Fionn O’Shea). Roodgeverfd haar, houdt van oude muziek, is homo en wordt omringd door alfa-mannen die enkel en alleen geïnteresseerd zijn in rugby. Een zware last voor deze zestienjarige die liever ontsnapt aan zijn laatste verplichte schooljaren.

Maar met de komst van kamergenoot Conor (Nicholas Galitzine) verandert de dynamiek voor Ned. Deze agressieve mooi-boy brengt een verfrissende nieuwe sfeer op school. Vooral de rol van Ned vind ik erg leuk in deze film. Hij is komisch, onverwacht en speels. Het genre van de film is drama, maar ik heb Handsome Devil vooral als een licht-komische coming-of-age-film ervaren. En een maatschappelijk bewuste.
Kijken, niet kijken?
Zeker kijken. Deze film heeft een belangrijk thema; namelijk de acceptatie van homo’s. Het is een zeer bevorderlijke film op dit gebied. Verder is de kostschool weer wat anders dan een high school: een verfrissend aspect aan Handsome Devil. Ook hoef je geen kleffe cliché-romances te verwachten: alles draait om dialogen. Aanrader als je zin hebt in zowel iets luchtigs als iets serieus.

Link naar Handsome Devil.

Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.