1 min. lezenBorders (Jacqueline van Vugt) -> Moeilijk bestaan

Borders 1Borders is een Nederlandse documentaire waarin Jacqueline van Vugt een aantal landgrenzen filmt, voornamelijk in West-Afrika.

Ze begint bij een vrouw die Nederland uitgezet wordt en teruggaat naar Nigeria. De grenzen tot aan Marokko worden in beeld gebracht, daarna de grens tussen Frankrijk en Groot-Brittannië en het verhaal eindigt bij de grens van België naar Nederland. Er blijken veel verhalen schuil te gaan achter deze locaties.  Mensen willen hun land uit, op zoek naar een beter leven.

Jacqueline van Vugt heeft zes jaar gedaan over het maken van de documentaire, mede omdat het Mediafonds de film eerst drie keer afwees. De filmmaakster is zelf opgegroeid ook in West-Afrika, maar woont nu in Nederland. Vanuit een fascinatie voor landgrenzen heeft ze de film toch doorgezet. Je ziet in Borders verschillende personen, met ieder een eigen – dramatisch – verhaal. Het maakt duidelijk hoe moeilijk het voor sommige mensen is om een beter bestaan op te bouwen. Het is over het algemeen een heel treurig portret.

De film werd vertoond tijdens IDFA, afgelopen november. Aanrader voor als je interesse hebt.

Link naar deze film op IDFA.nl.

Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.