1 min. lezenAllied (Robert Zemeckis) -> Verradelijk

2036177_81196_still_1_s-highTussen alle gerenommeerde kwaliteits- filmhuisfilms door, kan ik een Hollywoodproductie soms ook wel waarderen. Lekker opgenomen in de studio. Goede spanningsboog. Niet al te lastig om te volgen. Daarom keek ik naar Allied. Van al die dingen die je over deze film kunt zeggen of vinden, is in ieder geval iets een feit: dat er veel doden vallen. Niet zo gek misschien voor een film die zich afspeelt tijdens WOII, maar toch. 

Daarnaast moet gezegd worden dat Allied niet binnen de categorie feelgood valt. Misschien een logisch vervolg op de aankondiging dat er veel doden vallen, maar toch. Dit is overigens al de tweede Hollywoodfilm die ik in korte tijd zie – zonder happy end. De vorige was La La Land. Een verschuiving lijkt plaats te vinden, in de anders zo positieve perfectie van Hollywood. Of ik dat een goede ontwikkeling vind, weet ik niet.

Van Allied had ik vooraf vernomen dat de film tegenvalt. Nu ik het met eigen ogen gezien heb, kan ik zeggen dat dit klopt, maar het was minder slecht dan ik verwachtte. Het is namelijk best een vermakelijke film. Alleen al die doden, die maken het lastig. De rode draad is verraad, liegen en schijn. Er is daarnaast wat romantiek in het spel.

Conclusie
Of je nu moet gaan kijken? Lastig.. bij twijfel tussen meerdere films zou ik voor het alternatief kiezen. Maar als je toch niets anders te doen hebt of erg fan bent van Brad Pitt (ik val een klein beetje in die categorie, moet ik toegeven), dan is het best een acceptabele film die in ieder geval niet verveelt.

Link naar Allied.

Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.