Wonder Woman

1 min. lezenWonder Woman (Patty Jenkins) -> Vet

Wonder Woman is niet bepaald mijn filmgenre. Toch wilde ik de gok wel wagen, gezien de hoge mate van interesse die mensen in mijn omgeving in deze film bleken te hebben. Ook het feministische aspect ervan trok me wel. De 8.0 op IMDb was een extra motivatie.

Deze tweeënhalf uur durende film bestaat voor mij uit drie delen. Deel één bevat het verleden van Diana (Gal Gadot) prinses van de Amazones, deel twee toont haar intrede in de mensenwereld. Deze twee delen zijn afgewisseld leuk, schattig en grappig. Vooral tijdens het tweede deel heb ik erg kunnen lachen om de komische situaties. Het laatste deel van de film bestaat uit vechtscènes. Mij iets teveel van het goede, anderzijds zat ik op het puntje van mijn bioscoopstoel om het te volgen. Dat is vast te danken aan het inhoudelijke gevecht dat hoofdpersoon Diana voert: het gevecht tussen goed en kwaad. Een universeel onderwerp dat blijft boeien.

Wat je kunt verwachten:
– Een klein beetje clichématige romantiek
– Komische scènes
– Feminisme ten top
– Griekse mythen
– Een spion
– Een kwaadwillende pharmaceut
– Duitsers
– Vrouwen die vechten
– De overtreffende trap van sterk

Kijken, niet kijken? Diana gelooft dat ze uit klei gemaakt is. Dat vond ik toch wel de beste quote uit de film. Een uitstekende reden om Wonder Woman te gaan kijken. Ook zeker een kijktip voor alle film-liefhebbende vrouwen, je kunt je eigen geslacht eens van een andere kant bewonderen. Concluderend dus een vette film. Aanrader.

Link naar Wonder Woman.

Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.