1 min. lezenWalk with Me: meditatief

Jaar: 2017
Regisseur: Marc J. Francis,  Max Pugh

Vergeet de spanning van Twin Peaks, deze Walk with Me is er één van rust en reinheid. Je hoort de stem van Benedict Cumberbatch, terwijl je kijkt naar Boeddhistische monniken en nonnen die zo verlicht zijn door hun mindfulness, dat je er bijna bang van wordt. 

Ontspannende kijkervaring

De documentaire zelf is één groot meditatief moment. Je raakt zelf ontspannen, door het kijken naar zoveel stilte en al die tevreden mensen, die leven zonder bezittingen. Ze wonen samen in Frankrijk, omdat meester Thich Nhat Hanh ooit werd verdreven uit Vietnam, waar hij vrede probeerde te stichten.

Eindeloos Zwijgen

In het begin van de film vond ik het allemaal wat teveel van het goede. Eindeloos zwijgen, dat kan toch niet de bedoeling van het leven zijn? Was een gedachte die door mijn hoofd ging. Maar uiteindelijk leer je meer over de leefwijze van deze mensen en steeg bij mij de waardering en het respect. Tegelijkertijd zet de film je aan het denken over deze leefwijze, het prikkelt je opinie over hoe het leven zou moeten zijn.

Conclusie

Voor wie zin heeft in anderhalf uur mindfulness op het beeldscherm, raad ik Walk with Me van harte aan. Ik weet niet of het aan mij lag, maar ik moest zelfs hier en daar een traantje laten tijdens de film.

Link naar Walk with Me.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.