1 min. lezenTulip Fever (Justin Chadwick) -> Bedrieglijk

Nooit geweten dat ze in het Amsterdam van de zeventiende eeuw Engels praatten, en zelfs soms met een Brits accent. Dit gegeven, samen met de wetenschap dat deze film over Nederland door een Brit gemaakt is, maakt Tulip Fever een vreemde gewaarwording voor het oog. Toch doe je mij snel een deugd door acteurs Alicia Vikander en Dane DeHaan in een film te stoppen. 

Wat ga je zien?
– Tulpenhandel alsof het om diamanten gaat
– Nonnen in een klooster
– Onderhandelingen
– Geheime romances
– Zwangerschap
– Gelovigen
– Een sukkel
– Een rijke man

De film is verder een aaneenschakeling van bedrog en ongeluk. En ja, het gaat ook over tulpen. Misschien ben ik bevooroordeeld, omdat ik nu eenmaal Nederlander ben en het leuk is om naar een film te kijken over de geschiedenis van je eigen woonplaats. Ook al is er weinig van de stad te zien, op Hollandse muurtegeltjes en een bedstee na. Denk meer aan museum Ons’ Lieve Heer op Solder, gecombineerd met personen die er zo uitzien als op de schilderijen in het Rijksmuseum.

Concluderend
Tegen alle kritische berichten over Tulip Fever in, vind ik het een prima film. Het drama is vermakelijk om naar te kijken en scènes zijn soms ook (subtiel) lachwekkend. Ik vind het wel een aanrader als je even iets leuks wilt zien.

Link naar Tulip Fever.

Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.