1 min. lezenThe Theory of Everything (James Marsh) -> Intens

In The Theory of Everything speelt Eddie Redmayne de geniale natuurkundige Stephen Hawking. Stephen houdt zich bezig met kosmologie en het ontstaan van het allereerste begin. Je ziet in de film het verloop van zijn leven en de relatie die hij heeft met Jane (Felicity Jones). Jane en Stephen hebben een bijzondere connectie. 

x900

Stephen krijgt tijdens zijn studietijd aan de Universiteit van Oxford een ernstige ziekte, namelijk ALS (amyotrofe laterale sclerose). Het lichaam schakelt steeds meer functies uit bij deze aandoening. Het proces van aftakeling is pijnlijk om te zien maar wel prachtig in beeld gebracht.

The Theory of Everything is een verhaal over intelligentie, relaties, wonderbaarlijk doorzettingsvermogen en kracht. De film duurt 123 minuten maar daar ga je zo doorheen. Hier en daar zijn de momenten wellicht iets teveel in scène gezet, maar persoonlijke stoort mij dit niet. Het klinkt mogelijk als een ontzettende drama-film maar dat valt mee: ik ben geen fan van dat genre en vind deze film toch goed.

Concluderend is het een aangrijpend verhaal, zeker als je beseft dat dit grotendeels waargebeurd is en de man om wie het draait nog steeds leeft. Aanrader dus.

De IMDb-pagina.

Deel deze post / share this post

0 gedachten over “1 min. lezenThe Theory of Everything (James Marsh) -> Intens

  1. Nostra schreef:

    Inderdaad leuk te zien dat je weer terug bent 🙂

    Deze film heb ik zelf overgeslagen omdat het me op de 1 of andere manier niet aanspreekt, ondanks de lovende recensies.

  2. Ammer Reduron schreef:

    Bij alleen de theorie van alles gloeit er al een lamp bij me en laat me nou ook nog eens een fan zijn van Stephen Hawking, doorzettingsvermogen en een vleug liefde. Ga hem zeker kijken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.