1 min. lezenThe Breakfast Club (John Hughes) (1985) -> Diepzinnige jeugdige dialogen

the-breakfast-clubHet is een persoonlijke voorkeur maar films uit de jaren tachtig zijn erg vermakelijk. Niet alleen de filmstijl is anders, ook de kleding, de kapsels. Ik kijk er graag naar, zodat ik kan wegdromen naar deze tijd.

Waarom The Breakfast Club kijken? Stel, je kent deze film uit februari 1985 niet. Kijk dan even naar de trailer.

Denk aan je eigen schooltijd. De leraren. De rolverdeling binnen de klas: de groepjes. In de The Breakfast Club worden leerlingen uit verschillende clubjes bij elkaar gezet voor strafwerk op hun vrije zaterdag. Ze krijgen de opdracht om te vertellen wie ze zijn en daar mogen ze van de docent de hele dag over doen. Ze mogen niet bewegen en niet praten. Uiteraard beginnen ze niet met schrijven maar met praten, ruzie maken en schelden. De karakters zijn excentriek en dat botst. Uiteindelijk ontstaan er interessante gesprekken.

De soundtrack ‘Don’t you’ (Simple Minds) werd in april 1985 een hit nadat deze tijdens het begin en het eind van The Breakfast Club werd gedraaid.

Zien!

Klik voor de IMDB-link hier.

Deel deze post / share this post

0 gedachten over “1 min. lezenThe Breakfast Club (John Hughes) (1985) -> Diepzinnige jeugdige dialogen

  1. Ammer Reduron schreef:

    Een van mijn betere jeugdfilms. De balans tussen de dialogen, thema’s, drama, humor, vermaak, en niet te vergeten de soundtrack .. het klopt allemaal en maakt de film daardoor voor mij ergens ook tijdloos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.