1 min. lezenSneakerheadz (David T. Friendly, Mick Partridge) -> Obsessief

sneakerheadzIedereen die graag wil weten wat een sneakerhead is, of wie dit zijn, kan deze documentaire van Complex Magazine eens bekijken. Een film over een uit een hand gelopen drang naar sneakers, een zich vermenigvuldigende consumentendrang. Een obsessie, of misschien wel een ziekte. Liefde voor sneakers is op zich wel een voorwaarde voor het kijken, anders kom je dit uur en dertien minuten maar moeilijk door. Er komen tenslotte erg veel sneakers voorbij, en er wordt veel over gepraat.

Ik houd wel van sneakers, maar vroeg mijzelf af of ik genoeg interesse had om naar een film hierover te kijken. Inderdaad bleek ik moeite te hebben om mijn concentratie erbij te houden. Ondanks dat het best een leuke en interessante documentaire is, met achtergrondinformatie over de cultuur waarin de trend om veel sneakers te kopen, opkwam. Ook gaat het over het verschil in trends tussen verschillende landen, en zijn sneaker-ontwerpers aan het woord over bepaalde designs en sneaker-types.

Maar de verslaving aan het kopen van sneakers – is bijna pijnlijk voor je ogen. Het nut ervan is me niet duidelijk geworden en blij als ik ben, dat ik niet met dit ‘virus’ besmet ben.

Eindoordeel: Sneakerheadz is voor een documentaire minder informatief dan de gemiddelde documentaire. Het is meer een soort veredelde MTV thema-uitzending met een chaotische mix van interviews. Wellicht onvermijdelijk met dit onderwerp. Er is nog geprobeerd om er wat diepgang in te krijgen, maar erg goed lukt dat niet. Wel heel leuk voor de sneaker-geïnteresseerden onder ons. Alle anderen kunnen deze documentaire met een gerust hart overslaan.

Link naar Sneakerheadz.

Deel deze post / share this post

2 gedachten over “1 min. lezenSneakerheadz (David T. Friendly, Mick Partridge) -> Obsessief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.