1 min. lezenSlam: gevarieerd

Jaar: 2016
Regisseur: Andrea Molaioli

Italiaanse films hebben vrijwel altijd mijn belangstelling en dus gaf ik deze Netflix Original een kans. Misschien ben ik bevooroordeeld omdat ik het land, de cultuur en de taal nou eenmaal leuk en interessant vind.

Zwangerschap en skateboarden

In Slam: Tutto per una ragazza gaat het over een tienerzwangerschap en over skateboarden. Het duurde even voordat ik een mening kon vormen over dit verhaal waarin de liefde tussen Samuele (Ludovico Tersigni) en Alice (Barbara Ramella) wordt onderzocht (door henzelf). Ik keek de film namelijk in twee delen omdat ik verveeld raakte tijdens de eerste helft.

Niet slecht

Toen ik Slam ruim een week later weer aanzette, was ik gek genoeg positief verrast en realiseerde ik me dat de film toch niet slecht is. Ik vind het gevarieerd: een combinatie van liefde, drama, angsten, dromen en humor, met een verrassende wending.

Nuchter

Wat Slam goed maakt is Ludovico Tersigni zijn rol. Hij speelt namelijk zo nuchter, dat je bijna denkt dat het geen acteren meer is. En dit acteerwerk is precies waarom ik in de eerste helft wat vertwijfeld was. Zijn stijl is even wennen.

Concluderend

Het blijft een jeugdfilm en het blijft ook een Netflix Original maar als Italië-liefhebber heeft Slam me uiteindelijk toch wel vermaakt. Ik betwijfel alleen of anderen ook plezier halen uit het kijken hiernaar. Dus ik doop Slam om tot mediocre (ertussen). De film is een goed idee als je van coming-of-age houdt en openstaat voor ietwat afwijkende films.

Link naar Slam: Tutto per una ragazza
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.