1 min. lezenRuth & Alex (5 Flights Up) -> Simpel

Diane Keaton en mijn favoriet Morgan Freeman spelen in deze film twee bejaarde mensen in Brooklyn, New York die een ander appartement zoeken. Al weken geleden zag ik van deze film de trailer. Het leek me al niet een hele spannende film en dat blijkt Ruth & Alex ook niet te zijn. 

Diane-Keaton-Morgan-Freeman-in-5-Flights-Up-slice-1024x488

Het nadeel van Ruth & Alex is dat het eigenlijk nergens over gaat. Niet dat ik de film helemaal wil afschrijven, maar qua verhaalkern is er weinig dat me echt raakt. Ruth en Alex zoeken naar een ander appartement en daarvan zie je de details. Sommige situaties zijn grappig, hier en daar is er wat spanning en vaak is de liefde tussen dit stel zichtbaar. Je zou het dan ook een lieve film kunnen noemen, maar of het goed is? Ondanks dat Morgan Freeman een erg goede acteur is, maakt hij van deze film helaas geen succes.

Maar als eenvoudige dialogen en het dagelijks leven iets is wat je juist leuk vindt om te zien in een film, dan is Ruth & Alex geschikt. Ook is de film geschikt als je iets positiefs wil zien zonder dat je teveel hoeft op te letten.

Link naar Ruth & Alex.

Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.