Queen of Hearts

2 min. lezenQueen of Hearts: taai

Jaar: 2019
Regisseur: May el-Toukhy

Deze film is een hand vol. Na afloop blijf je verbijsterd achter. Bij gebrek aan tijd, ruim twee maanden nadat ik Queen of Hearts zag, pas een recensie. Maar het is zeker je aandacht waard. 

Succesvol & kil

Anne (Trine Dyrholm) is een succesvolle advocate, wonend in een prachtige villa middenin de bossen nabij Kopenhagen. Ze heeft een vriend, tegen wie ze opmerkelijk kil is en uit de hoogte. Twee dochters. En een ongevraagde, moeilijk opvoedbare zoon van haar vriend: Gustav (Gustav Lindh).

met mate, nee

In de beschrijving van deze film las ik al wel waar het verhaal naartoe zou gaan, namelijk dat een vrouw zich aangetrokken voelt tot de zoon van haar vriend en daarmee haar carrière op het spel zet. Maar ik had niet kunnen denken dat het in deze mate tot uiting zou komen. Zeker niet na het zien van de eerste minuten van de film. Je denkt: het zal zo’n vaart niet lopen.

Ellende

Wel dus. Het wordt een ellende. Een bende. En dat maakt de film alleen maar heel indrukwekkend. Het psychologische spel dat er gespeeld wordt, tussen egoïsme, gevoelens, macht en hartstocht door, is iets waar je na afloop van de film echt even van moet bijkomen.

De Nare mens

Het maakt Queen of Hearts bijna een leerzame film. Het is je ergste nachtmerrie, die je net als Anne waarschijnlijk, aanvankelijk onderschat had. De narigheid van de mens – die van Anne – komt heel duidelijk naar voren.

Concluderend

Weet waar je naar gaat kijken. Maar vergeet niet te kijken. Aanrader. Kleine kanttekening: voor mensen die ervaring hebben met seksueel misbruik in hun jeugd zou deze film pijnlijk kunnen zijn.

IMDb naar Queen of Hearts.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.