2 min. lezenThe Monuments Men (George Clooney) -> Vermakelijk

the-monuments-men-movie-poster-2Dit is een verzameling Hollywood-acteurs die bewezen hebben grappig te zijn (Bill Murray, John Goodman, Bob Balaban), iconen (Matt Damon, George Clooney) en nieuwe pareltjes (Jean Dujardin en Dimitri Leonidas) die in de rol van soldaat in het Amerikaanse leger zich ogenschijnlijk kalm door het eind van de Tweede Wereldoorlog heen slepen. De emotie angst komt in deze film niet voor. Ook stress kennen ze niet. Iets wat je toch zou verwachten als soldaat in een oorlogsfilm.

Er komen wel wat momenten voorbij dat er gehaast moet worden. Maar zelfs de Franse assistent Claire Simone (Cate Blanchet) van de Hitler look-a-like Viktor Stahl die alle kunst het Hitler-rijk binnenhaalt, heeft geen zorgen.

the-monuments-men-movie-poster-30Hitler-groet
Viktor Stahl zijn kinderen kennen de Hitler-groet erg goed. De Amerikaanse soldaten nemen de groet niet zo serieus. Dat vind ik grappig.

Vermaak
Filmcritici beoordelen de film niet hoog. Maar dat maakt het niet onnodig om The Monuments Men te bekijken. Het onderwerp is origineel en het primaire doel van de film: vermaak, wordt gehaald. De charmante Nespresso-man heeft het script geschreven met Grant Heslov en zelf geregisseerd en geproduceerd. Ik denk alleen dat George Clooney beter comedy kan kiezen als genre dan een historische film.

Waargebeurd
Toch is dit – tegen de verwachtingen in – een waargebeurd verhaal. Er is een Monuments Men Foundation, die de soldaten eert die op verzoek van Roosevelt de kunst hebben teruggehaald naar de oorspronkelijke eigenaren.

Look-a-likes
Dimitri Leonidas kende ik nog niet en vind ik een leuke acteur waarvan ik benieuwd ben waar hij verder nog in zal verschijnen. Hij lijkt een beetje op de Nederlandse acteur/dj Geza Weisz.

Daarnaast vind ik het leuk om Jean Dujardin te horen praten (denk aan The Artist). Die mij overigens doet denken aan de Nederlandse acteur Jeroen Spitzenberger. Het geeft te denken wat dit zegt over de filmwereld. Maar ze zien er zeker mooi en vriendelijk uit dus wie zegt daar nee tegen?

Klik voor de IMDb-link hier.
Klik voor de Monuments Men Foundation hier.

Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.