1 min. lezenMinimalism: A Documentary About the Important Things (Matt D’Avella) (2015) -> Verhelderend

Word je gelukkig van spullen en geld? Deze film wakkert bij mij een denkwijze aan die ik de laatste tijd weer even kwijt was: het feit dat minimalisme geniaal is. In de documentaire vertellen twee zakenmannen hoe zij tot een minimalistische levensstijl zijn gekomen en geven zijn een nieuwe blik op het idee van de American dream. Daarnaast presenteren zij hun visie op het oplossen van wereldproblemen via minimalistisch leven.

Het liet me weer even naar mijn boekenkast kijken met een blik van: nee, zo wil ik het niet. De boeken moeten weg. De film laat op verhelderende wijze zien dat je ook anders met het leven kan omgaan dan het zien als een jacht naar materialisme, status en identiteit via kleding en spullen. De visie van de mannen ligt in lijn met de Japanse Marie Kondo die het boek schreef ‘The life-changing magic of tidying up’. Het enige verschil is dat deze Amerikanen er ook nog een link mee hebben gelegd naar de economie en maatschappij.

Aanrader. Als je geïnspireerd wilt worden.

Link naar Minimalism: A Documentary About the Important Things.

Deel deze post / share this post

Een gedachte over “1 min. lezenMinimalism: A Documentary About the Important Things (Matt D’Avella) (2015) -> Verhelderend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.