1 min. lezenLa Vie d’Adele (Abdellatif Kechiche) -> origineel & puur

La_Vie_d'Adèle_(movie_poster)La vie d’Adele draait na de premiere op 10 oktober 2013 nog steeds in de bioscopen. Toen ik hiernaar werd meegenomen was ik niet heel geïnteresseerd, maar achteraf was ik blij verrast. De Fransen weten een verhaal op een een manier te belichten in hun films, dat het een bepaalde eenvoud en puurheid uitstraalt. Dat vind ik knap. De film gaat over een lesbische liefde, over opgroeien, twijfels over seksualiteit. Heel geschikt voor wie graag eens wat anders ziet en niet bang is voor naakt.

Ondanks het feit dat de uitgebreide seksscene het meest opmerkelijke is, is dit ook een film met heel goede actrices. Ik ben geïnteresseerd geraakt in de twee vrouwen die de hoofdrol spelen: Adèle Exarchopoulos (21, jongste actrice die een Gouden Palm won) en Léa Seydoux (29, actrice en model). 

In een interview met de actrices vertellen zij meer over de alternatieve werkwijze van regisseur Abdellatif Kechiche. De film is onderscheiden met een Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes.

Bekijk het interview hier:

Klik hier voor de IMDb-pagina van deze film.

Deel deze post / share this post

0 gedachten over “1 min. lezenLa Vie d’Adele (Abdellatif Kechiche) -> origineel & puur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.