1 min. lezenKurt Cobain – Montage of Heck (Brett Morgen) -> Intens

Tragisch levensverhaal over Kurt Cobain: dat is kort samengevat de documentaire Kurt Cobain – Montage of Heck. De film is vrij compleet als het gaat om het verhaal van Kurt Cobain: je ziet hoe hij opgroeit, zich muzikaal ontwikkelt, verliefd wordt en uiteindelijk een kind krijgt. Erg duidelijk wordt hoe depressief hij door het leven gaat.
kurt-cobain

 

Verschillende mensen uit zijn omgeving worden geïnterviewd: zijn moeder, vader, stiefmoeder, zus, twee van zijn belangrijke ex-vriendinnen waaronder Courtney Love en een bandlid van Nirvana: de bassist Krist Novoselic. Wat ontbreekt is de input van een ander belangrijk bandlid: Dave Grohl.

De film verdiept zich voornamelijk in Kurt zijn persoonlijk leven, minder in wat hij zoal meemaakt met Nirvana. Het is soms treurig of pijnlijk om te zien, bijvoorbeeld wanneer je Courtney en Kurt – beiden op dat moment heroine-verslaafd – hun dochter Frances ziet verzorgen.

Wel een absolute aanrader als je interesse hebt in zijn leven. De film duurt lang (145 minuten) maar verveelt niet.

Link naar Cobain – Montage of Heck.

Deel deze post / share this post

0 gedachten over “1 min. lezenKurt Cobain – Montage of Heck (Brett Morgen) -> Intens

  1. Itam van Teeseling schreef:

    Ben naar de première geweest in Tuschinski. De regisseur is ook lekker rock N roll…bleef maar achterover gezakt smakkend op zijn kauwgommetje kauwen tijdens het interview. Erg grappig.

    De film zelf was best intens vond ik. Ik vond het ook een enigszins eerlijke docu waarin cobain eens een keertje niet wordt opgehemeld of wordt neergezet als een schijt aan alles rocker. Eerder als een gevoelig en onzeker mannetje. Zeker een aanrader. Ook voor mensen die niks hebben met Nirvana.

    Leuk stukkie Lilian!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.