Gangs of new york

1 min. lezenGangs of New York (Martin Scorsese) (2002) -> Bloederig

Een varkensslachting samen met je vrienden, een mes in je zij, een handje eraf gehakt: het is allemaal heel normaal in het New York van de negentiende eeuw. Om je te wapenen tegen misdaad, is het handig om jezelf aan te sluiten bij een bende. Zodat je vervolgens doelgericht de vijand te lijf kan. Dit is in het kort: Gangs of New York. 

Pluspunten
Het is een vreugde dat deze bloederige film Leonardo di Caprio bevat. Zo is er toch nog iets aangenaams om naar te kijken, tussen alle vechtpartijen en gewonde mensen door. Hij is Amsterdam Vallon, een man wiens vader ooit werd vermoord, door de concurrerende bende. Verder is er Cameron Diaz, een meester dievegge, een klein rolletje voor Liam Neeson, als priester, en een kleine rol voor John C. Reilly. Een verhaal als deze is natuurlijk niet compleet zonder een echte slechterik: dat is Bill, ’the butcher’ (Daniel Day-Lewis). Verder is er nog een heel klein beetje romantiek.

Moraal
Als er iets is dat de film leert, dan is het wel dat wraak na tientallen jaren nog kan komen. Een heerlijk rustgevend idee.

Kijken, niet kijken? Dit is wél een kwaliteitsfilm, maar ik vond de hoge mate van bloed en geweld toch wat storend voor het oog. Als wreedheid je niet enthousiast maakt, dan ga je je iets minder vermaken met Gangs of New York. Anderzijds geeft de film een leuk perspectief op hoe ruig het vroegere leven was. Wees in ieder geval voorbereid op zeer bloederige taferelen als je Gangs of New York, net als ik, anno 2017 voor het eerst kijkt. Mediocre, vanwege mijn persoonlijke voorkeur.

Link naar Gangs of New York.

Deel deze post / share this post

2 gedachten over “1 min. lezenGangs of New York (Martin Scorsese) (2002) -> Bloederig

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.