1 min. lezenEisenstein in Guanajuato (Peter Greenaway) -> Extravagant

Eisenstein_in_Guanajuato_Still

Eisenstein in Guanajuato is een film over de Russische filmregisseur Sergej Eisenstein die leefde tussen 1898 en 1948. Terwijl hij twaalf maanden in Mexico een film opneemt, wordt hij op 33-jarige leeftijd ontmaagd. 

Ik wist niets van Sergej Eisenstein voorafgaand aan de film, dus of het beeld klopt dat van hem geschetst wordt, weet ik niet. Maar de acteur die Sergej speelt, Elmer Bäck, doet dat zeker overtuigend. De woorden die Eisenstein spreekt zijn enkel poëtisch, wat me direct trok in het verhaal. Eisenstein is een excentriek persoon met een explosief karakter, die als het om liefde gaat erg onzeker is. Wat hij meemaakt in Mexico, deelt hij telefonisch met zijn assistent in Rusland. Soms zelfs onder de douche.

De beelden zijn mooi. Hij wordt als een koning verzorgd in een prachtig hotel. De film heeft diepgang, passie en is regelmatig grappig.

Eisenstein in Guanajuato is een absolute aanrader. Ik was erg onder de indruk van deze film. Wees wel voorbereid op het veelvuldig zien van het naakte lichaam van de hoofdpersoon.

Link naar Eisenstein in Guanajuato.

 

Deel deze post / share this post

0 gedachten over “1 min. lezenEisenstein in Guanajuato (Peter Greenaway) -> Extravagant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.