1 min. lezenDu Forsvinder: stiekem

Jaar: 2017
Regisseur: Peter Schønau Fog

Volgens sommigen is Du Forsvinder geen goede film. Ik ben het niet eens. Deze dramafilm over het leven van schooldirecteur Frederik (Nikolaj Lie Kaas) tijdens en na zijn hersentumor, is goed om meerdere redenen.

Deense Kwaliteit

Je krijgt vertrouwde Deense kwaliteit, denk aan stijlvolle innemende types, een subtiele vertelling en bekende gezichten zoals dat van actrice Trine Dyrholm (Mia). Mia is de gesneuvelde echtgenote van Frederik, wiens man niet meer dezelfde is sinds de tumor. Daarnaast zie je acteur Michael Nyqvist, die in Du Forsvinder de gewiekste advocaat Bernard is.

Onverwachte humor

Een tweede argument voor de film is dat het ondanks het dramatische onderwerp best luchtig wegkijkt. Du Forsvinder verrast hier en daar zelfs met wat humor. Je volgt geboeid wat er in het gezin van Mia, en dat van de leden van de praatgroep bij wie ze zich aansluit, plaatsvindt.

Roekeloos

Wat niet meehelpt voor de sfeer in hun gezin is het feit dat Frederik ook wat zakelijke beslissingen heeft genomen die achteraf niet zo slim waren. Gedurende de hele film zie je de rechtszaak die het gevolg is van zijn roekeloze gedrag.

Liefde

En hoe staat het met de liefde tijdens deze lastige periode? Ook op dit gebied blijft het niet saai. Maar echt romantisch wordt het nou ook weer niet.

Stiekem

Een logisch gevolg van al deze moeilijkheden is het feit dat er ook wat stiekem gedrag ontstaat. Maar het zou niet meer stiekem zijn als ik daar nu iets over zou loslaten.

Concluderend

Du Forsvinder heeft zowel humor en liefde, als drama en geheimen. Een Deense kwaliteitsfilm waarvan ik blij ben dat ik hem een kans heb gegeven. Iets wat jij als potentiële kijker ook zou kunnen doen.

Link naar Du Forsvinder.
Deel deze post / share this post

Een gedachte over “1 min. lezenDu Forsvinder: stiekem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.