bridget jones baby

1 min. lezenBridget Jones’s Baby: passend

Jaar: 2016
Regisseur: Sharon Maguire

De dvd’s van Bridget Jones staan in mijn kast, en bekijk ik – toegegeven – al jarenlang regelmatig. Bij liefdesverdriet, ziekte, verveling, sneeuw, is het altijd een prima optie. Met de komst van online films kijken in combinatie met mijn Cineville-abonnement is mijn ouderwetse dvd-collectie wat aan het verstoffen, maar natuurlijk was ik benieuwd naar de nieuwe Bridget Jones’s Baby. 

Vaak zijn vervolgfilms niet wat je ervan verwacht, door bijvoorbeeld andere acteurs, of een gebrek aan een interessant verhaal. In dit geval vind ik de derde film prima passen bij de vorige twee. Het is niet per definitie de grappigste van de drie, maar grappig is het wel! Renée Zellweger is zichtbaar wat ouder geworden, evenals Colin Firth, maar het verhaal speelt daar slim op in.

Jammer dat Hugh Grant ontbreekt, maar er wordt wel een grappige knipoog naar hem gemaakt. Zijn ‘vervanger’ Patrick Dempsey (Jack in de film) is een aantrekkelijke en amuserende concurrent van Mr Darcy.

Concluderend
Om een lang verhaal kort te maken: voor de Bridget-fans onder ons is Bridget Jones’s Baby een keuze die zeker niet teleurstelt. Anderzijds is de film geen ultieme topper en ook niet echt geschikt voor mensen die nog nooit een Bridget Jones hebben gezien (als die mensen bestaan). Daarnaast eindigt Bridget Jones’s Baby met een cliffhanger… dus wie weet is het Bridget-tijdperk nog lang niet over!

Mensen/mannen die twijfelen of ze deze film wel willen zien: ik zou zeggen neem iemand mee die je aardig vindt, dan kom je de film wel door.

IMDb naar Bridget Jones's Baby.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.