1 min. lezenEx machina (Alex Garland) -> Visueel

ex-machinaWonderlijke film over een levende robot.

De rijke Nathan (Oscar Isaac) die ex-CEO is van een succesvol zoekmachine-bedrijf experimenteert in zijn riante villa, omgeven door een groot natuurgebied, met kunstmatige intelligentie.

Hij nodigt de ietwat sociaal onhandige ‘nerd’ Caleb (Domhnall Gleeson) uit om het prototype van zijn robot te testen. Caleb gaat in gesprek met robot Ava en is direct onder de indruk.

De film zit visueel heel mooi in elkaar en dat is een genot voor het oog. Met betrekking tot onze eigen technologische ontwikkelingen is de film ook interessant. Ex machina laat je eens een beeld vormen van hoe dat zou kunnen zijn: zo’n goed gelukte robot.

Het verhaal is niet saai, maar na afloop was ik toch lichtelijk teleurgesteld over de kwaliteit van het plot. Maar dat is geen reden om Ex machina niet te zien. Zeker een aanrader als je ook maar een beetje interesse hebt in dit onderwerp.

Link naar IMDb-pagina.

Deel deze post / share this post

0 gedachten over “1 min. lezenEx machina (Alex Garland) -> Visueel

  1. Paul schreef:

    Ik heb deze gisteren gezien en ik vind deze film echt geweldig. Visueel gezien perfect en ook een sterk verhaal. Het plot zette mij juist aan het denken. Het is misschien niet zo spectaculair, maar ik vroeg mezelf; Wat als dit mogelijk is en wat als die intelligentie zich tegen de mens keert? Scary thoughts 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.