Get Shorty: ruig

Jaar: 1995
Regisseur: Barry Sonnenfeld

Get Shorty wilde ik al een tijdje kijken maar stond niet erg hoog op mijn prioriteitenlijst. Want hoewel ik interesse had in de jaren negentig-sfeer van deze film en de rol van John Travolta, dacht ik een B-film te gaan zien. Maar Get Shorty blijkt mee te vallen: het is een vermakelijke misdaadfilm en nog best goed ook.

Chili

Chili Palmer (John Travolta) leidt een mooi leven. Deze crimineel en bendelid reist naar Hollywood om geld los te troggelen bij filmmaker Harry Zimm (Gene Hackman) die een schuld heeft bij Chili’s baas.

Mr. Lovejoy

Zimm heeft net enthousiast het script afgerond van Mr. Lovejoy, maar zat nog in de productie van een andere film en pakt het allemaal niet zo handig aan in zijn leven. Als een volleerd crimineel moet Chili natuurlijk alles weten van zijn clienten en dus duikt hij vol zelfvertrouwen de filmwereld in. Wat hij ziet bevalt hem wel.

Comedy, romantiek en visueel genieten

De film heeft een klein beetje geweld, maar het is grotendeels een comedy, met een klein beetje romantiek. Daarnaast is het visueel genieten zowel qua de kleding als de interieurs. Er komen gekke zonnebrilletjes voorbij, typisch Amerikaanse auto’s en luxe hotelkamers.

Conclusie

Ja, ik kan Get Shorty aanraden. En zéker als je net als ik houdt van films uit deze periode. Nostalgie zoals ze dat noemen.

Link naar Get Shorty.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s