Downsizing: bizar

Jaar: 2017
Regisseur: Alexander Payne

Weleens zorgen gemaakt over het wereldvoedselprobleem? Dan is Downsizing jouw film. Hoewel op een bizarre manier. Ik had een commerciële Hollywoodproductie verwacht a la ‘Honey I Shrunk the Kids‘ (1989) – die overigens wel heel leuk is – maar Downsizing is net even anders. De trailer is voor de verandering eens níet representatief voor de film. 

Verkleinen

Niet dat ik Downsizing een filmhuisfilm wil noemen, maar het is maatschappelijk gezien interessanter dan ik had verwacht. Hoofdpersoon Paul Safranek (Matt Damon) is een man wiens leven anders is gelopen dan hij voor zichzelf wenste. Tien jaar lang ziet hij een beweging opkomen van mensen die zich laten verkleinen tot drie procent van hun oorspronkelijke grootte, en hij besluit op een dag om hetzelfde te doen, samen met zijn vrouw Audrey (Kristen Wiig).

Leisure Land

Het verkleinen van mensen is namelijk goed voor de wereld. Het levert minder afval op vermindert het gebruik van grondstoffen. Ook voor de verkleinde mens zelf biedt het leven voordelen. Geld is ineens meer waard. Leisure Land, het land van Paul en Audrey’s keuze lijkt een soort paradijs waarin je kunt leven als koning zonder er veel voor te hebben moeten doen.

Flamboyante personen

Dit maakt Downsizing tot een bizarre film. Het leven van Paul wordt steeds vreemder en hij ontmoet flamboyante personen. Zoals de heerlijke rol die Christoph Waltz speelt als de vrijgevochten, relaxte Dusan Mirkovic. En de ontsnapte Vietnamese gevangene Ngoc Lan Tran (Hong Chau). Vooral deze twee persoonlijkheden brengen veel humor in de film.

Conclusie

Downsizing heeft me in positieve zin verrast. Het zal niet mijn favoriet van het jaar worden, maar het is wel een interessante en komische film met een maatschappelijk thema. Ik raad daarom zeker aan om Downsizing te kijken.

Link naar Downsizing.
Advertenties

2 gedachtes over “Downsizing: bizar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s