Miracle on 34th Street: kwaliteit

Jaar: 1947
Regisseur: George Seaton

Oké, het is een zwart-wit film en van andere tijden, maar Miracle on 34th Street doet niet onder voor een hedendaagse kerstfilm. Neem een origineel verhaal, goede acteurs, een beetje humor en een beetje romantiek; en je hebt een gezellige kerstfilm. Deze klassieker staat bij mij direct in mijn kerstfilm-top-vijf.

Feminisme

Moeder Doris (Maureen O’Hara) is tot mijn verbazing en vreugde, een feministische persoonlijkheid. Zij dopt haar eigen boontjes en heeft geen man nodig. Vandaar ook, dat buurman Fred (John Payne) enorm door haar gefascineerd is.

Kinderfilm

De film is ook zeer geschikt is voor kinderen. Er is dan wel een vleugje romantiek, maar seksuele escapades, blijven de kijker bespaard.

Nederlands

Kerstman Kris Kringle (Edmund Gwenn) is – hoe kan het ook anders – een ware kindervriend. Je favoriete opa. Als ‘ie je opa zou zijn. Het mooiste aan hem is dat hij ook Nederlands praat! Tamelijk geniaal detail van deze film.

Kwaliteit

Miracle on 34th Street kijkt echt weg als een kwaliteitsfilm. Dat vind ik een goede ontdekking voor een zeventig jaar oude film. Tijdloos dus en een aanrader.

Link naar Miracle on 34th Street.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s