Bon Dieu: komisch

Jaar: 2014
Regisseur: Philippe de Chauveron

Franse films kan ik vaak wel waarderen, en ook Bon Dieu! is erg komisch. Het katholieke echtpaar Claude (Christian Clavier) en Marie (Chantal Lauby) met vijf dochters, ziet in korte tijd drie van hun dochters trouwen met mannen waar ze niet erg content mee zijn. 

Niet zo soepel

Het zijn een Arabier, een Chinees en een Jood. Zelf zien zij hun dochters het liefst trouwen in de Katholieke kerk. Zowel met Claude en Marie als onderling tussen de drie mannen verloopt de communicatie niet erg soepel.

Familiefilm

Het resultaat? Een komische familiefilm vol met sterke karakters, eigenaardigheden, conflicten en ego’s maar ook met verzoening, acceptatie en onderling begrip. Een erg leuk verhaal, dat me zeer goed vermaakt heeft.

Aanrader?

Ja dus. Voor iedereen die zin heeft in een gezellige, grappige Franse film.

Link naar Bon Dieu!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s