If Mama Ain’t Happy, Nobody’s Happy: persoonlijk

Jaar: 2014
Regisseur: Mea Dols de Jong

In If Mama Ain’t Happy, Nobody’s Happy praat Mea Dols de Jong met haar moeder over de drie generaties alleenstaande vrouwen in de familie. Deze korte documentaire van een klein half uur, is Dols de Jong haar afstudeerfilm. 

Boeiende thema’s

Toen ik over deze IDFA-documentaire las, was ik direct geïnteresseerd. Het raakt meerdere thema’s die me boeien: feminisme, familie-invloeden, moeders en dochters. De film stelt niet teleur.

Persoonlijk Gesprek

Sterker nog, ik heb het na afloop ook aan mijn eigen moeder laten zien, die eveneens enthousiast was. Het lokte een persoonlijk gesprek uit met mijn moeder, precies zoals Mea Dols de Jong en haar moeder Laura in de documentaire doen.

Emotie

Moeder Laura vind ik een intrigerende vrouw. Ze straalt veel persoonlijkheid uit en hoewel ze probeert om niet teveel emotie te tonen, zie je die op sommige momenten toch in haar ogen. Dat vond ik heel mooi om te zien.

Conclusie

Als je een dochter of moeder bent, is er eigenlijk geen reden om If Mama Ain’t Happy, Nobody’s Happy níet te zien. Het kost maar 25 minuten van je tijd. Gewoon doen. Aanrader.

Link naar If Mama Ain't Happy, Nobody's Happy.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s